In Casuta Cu Povesti!
BINE AI VENIT!
CASUTA CU POVESTI TE INVITA SA I TE ALATURI!

In Casuta Cu Povesti!

Veselie,Copilarie,Magie,Prietenie-Totul in casuta cu povesti!
 
AcasaPortalFAQInregistrareConectare
Ceas!
Ultimele subiecte
» RedzMax RPG - Let the gammeddon begin!
Dum Aug 10, 2014 6:53 pm Scris de NewLighT

» RedzMax RPG - Let the gammeddon begin!
Dum Aug 10, 2014 6:53 pm Scris de NewLighT

» RPG REDZMAAX COM
Dum Aug 10, 2014 6:52 pm Scris de NewLighT

» REDZMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Dum Aug 03, 2014 8:02 pm Scris de NewLighT

» REDZMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Dum Aug 03, 2014 8:00 pm Scris de NewLighT

» REDZMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Mier Apr 02, 2014 5:13 am Scris de BogdanRZM

» RedzMax Community - RPG.RedzMax.COM
Lun Mar 24, 2014 8:40 pm Scris de RobeerT

» REDZMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Dum Mar 23, 2014 5:10 pm Scris de shadowRZM

» RedzMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Sam Mar 22, 2014 5:26 pm Scris de Hooden

» FORUMUL SE VA INCHIDE
Sam Mar 22, 2014 4:39 pm Scris de Seeker1

» Sarbatori feticite
Vin Mar 21, 2014 6:55 pm Scris de mrchiina

» REDZMAX->BEST SERVER SAMP
Lun Mar 17, 2014 1:36 am Scris de Seeker1

» Cauti un server de samp?
Lun Mar 17, 2014 1:34 am Scris de Seeker1

» RPG.REDZMAx.COM
Lun Mar 17, 2014 1:23 am Scris de RaZvYRZM

» RedzMax RPG - Let the gammeddon begin!
Lun Mar 17, 2014 12:59 am Scris de LIONRZM

» RedzMax RPG - Let the gammeddon begin!
Lun Mar 17, 2014 12:56 am Scris de LIONRZM

» RedzMax - Let the gameddon begin!
Dum Mar 16, 2014 10:46 pm Scris de LIONRZM

» REDZMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Dum Mar 16, 2014 3:07 pm Scris de shadowRZM

» REDZMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Vin Mar 07, 2014 11:00 pm Scris de shadowRZM

» REDZMAX - LET THE GAMEDDON BEGIN!
Dum Mar 02, 2014 2:01 pm Scris de shadowRZM

Parteneri!!
Powered by BannerFans.com Retete culinare Lili-Gospodini Photobucket Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com
Horoscop!
Cine este conectat?
In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 10, Joi Oct 08, 2015 12:39 am
In casuta cu povesti Top66 Statistici

Distribuiţi | 
 

 Busuiocul

In jos 
AutorMesaj
Admin lacramada
ADMINISTRATOR!
ADMINISTRATOR!
avatar

Mesaje : 1186
Data de inscriere : 17/08/2010
Varsta : 39
Localizare : Hunedoara

MesajSubiect: Busuiocul   Mier Noi 03, 2010 8:39 am

Busuiocul mediteraneean este unul dintre cele mai apreciate condimente, indispensabil pentru bucataria din zona. Este extrem de popular in Italia, Franta, Grecia si Spania. Dat fiind ca aroma sa este distrusa prin gatit, frunzele de busuioc tocate sunt presarate peste mancarea calda, inainte sa se serveasca.

O reteta tipica si faimoasa este “insalata caprese (salata de Capri)”, in care peste rosiile taiate felii se adauga mozzarella si frunze de busuioc, asezonate cu ulei de masline. Daca rosiile nu sunt destul de aromate, la salata se adauga aceto balsamico. Insalata caprese a devenit din ce in ce mai populara in afara Italiei, fiind o perfecta gustare de vara.
Binecunoscutul “pesto alla genovese” este o specialitate din Liguria, o regiune din nord-vestul Italiei. Se prepara din frunze proaspete de busuioc, ulei de masline, seminte de pin, Parmesan si usturoi. Pe langa gustul excelent, pesto este eficient in conservarea busuiocului, chiar si necongelat. Din pacate, pesto se oxideaza foarte repede in contact cu aerul: se coloreaza in maroniu si isi pierde aroma.

In sudul Italiei se prepara asa numitul pesto rosu (din rosii uscate la soare, ardei iute, ulei de masline, Parmesan, seminte de pin si busuioc) care este mult mai stabil la oxidare.
In bucataria italiana busuiocul este adesea combinat cu rosii, masline, capere si usturoi. El este mai putin folosit pentru carne, oregano fiind preferat in acest scop.
In Asia, busuiocul este foarte popular in Vietnam si Thailanda. Toti cei care au vizitat Bangkok-ul si care au incercat bucataria locala nu vor uita probabil extraordinara aroma ce emana din aproape fiecare bucatarie. Gustul busuiocului thailandez este destul de diferit de cel al busuiocului european: bucataria thailandeza este probabil singura care foloseste trei feluri diferite de busuioc, fiecare cu scopul sau culinar foarte precis stabilit.

Busuiocul thailandez dulce (“horapha”) are o fascinanta aroma de anason, cumva asemanatoare cu a tarhonului, dar mai intensa. Aroma se pierde insa la gatit. Planta se presara peste bucate imediat inainte de servire.
Busuiocul thailandez sfant (“krapao”) are un gust iute si piparat. Este folosit adesea in preparatele stir-fry, dat fiind ca, spre deosebire de celelalte varietati de busuioc, are nevoie de temperaturi ridicate ca sa isi dezvolte aroma.
A treia varietate de busuioc thailandez, cel lamaios (“manglak”), are o aroma de lamaie verde si este consumat mai mult ca garnitura pentru peste.

O alta varietate interesanta de busuioc este copacul de busuioc, cunoscut in regiunile tropicale din Africa si Asia, care are o aroma puternica de cuisoare, chiar mai iute decat acestea. La o cratita de mancare se foloseste doar una, sau doua, din frunzele sale mari. Este folosit la aproape orice fel de mancare, cu sau fara carne, dar cea mai raspandita utilizare este in mancarurile din carne gatita cu vin rosu.

http://condimenteweb.ro/condimente/busuioc-c37

_________________
Sus In jos
http://casuta-cu-povesti.hitforum.ro
Clarisa
mami Moderatoare!
mami Moderatoare!
avatar

Mesaje : 389
Data de inscriere : 17/10/2010
Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Busuiocul   Joi Noi 04, 2010 7:32 pm

Nu folosesc decat la anumite sosuri... da o aroma si o savoare nemaipomentia
Sus In jos
Admin lacramada
ADMINISTRATOR!
ADMINISTRATOR!
avatar

Mesaje : 1186
Data de inscriere : 17/08/2010
Varsta : 39
Localizare : Hunedoara

MesajSubiect: Re: Busuiocul   Sam Noi 06, 2010 7:34 am

asa este,eu am verde tot timpul,il tin in ghiveci pe balcon

_________________
Sus In jos
http://casuta-cu-povesti.hitforum.ro
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Busuiocul   

Sus In jos
 
Busuiocul
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
In Casuta Cu Povesti! :: GOSPODARIA TA! :: Bucataria noastra :: Condimente,ingrediente si plante aromatice-
Mergi direct la: